SAS Institute Systems Certification

Pass A00-211 Exam Successfully With the Help of New A00-211 Exam Materials

Attention please! Here is the shortcut to pass your Apr 11,2022 Newest A00-211 exam questions exam! Get yourself well prepared for the SAS Institute Systems Certification Latest A00-211 free download SAS Base Programming for SAS 9 exam is really a hard job. But don’t worry! We We, provides the most update A00-211 vce. With We latest A00-211 dumps, you’ll pass the SAS Institute Systems Certification Hotest A00-211 free download SAS Base Programming for SAS 9 exam in an easy way

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest A00-211 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the A00-211 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our A00-211 dumps.Do you what to see some samples before A00-211 exam? Check the following A00-211 free dumps or download A00-211 dumps here.

Question 1:

The following SAS program is submitted:

data work.accounting;

set work.dept1 work.dept2;

jobcode = `FA1\’;

length jobcode $ 8;

run;

A character variable named JOBCODE is contained in both the WORK.DEPT1 and WORK.DEPT2 SAS data sets. The variable JOBCODE has a length of 5 in the WORK.DEPT1 data set and a length of 7 in the WORK.DEPT2 data set.

What is the length of the variable JOBCODE in the output data set?

A. 3

B. 5

C. 7

D. 8

Correct Answer: B


Question 2:

Given the SAS data set SASDATA TWO:

SASDATA TWO X Y

5 2

3 1

5 6

The following SAS program is submitted:

data sasuser.one two sasdata.three;

set sasdata two;

if x = 5 then output sasuser.one;

else output sasdata two;

run;

What is the result?

A. data set SASUSER.ONE has 5 observations data set SASUSER.TWO has 5 observations data set WORK.OTHER has 3 observations

B. data set SASUSER.ONE has 2 observations data set SASUSER.TWO has 2 observations data set WORK.OTHER has 1 observations

C. data set SASUSER.ONE has 2 observations data set SASUSER.TWO has 2 observations data set WORK.OTHER has 5 observations

D. No data sets are output. The DATA step fails execution due to syntax errors.

Correct Answer: D


Question 3:

The following SAS program is submitted:

data one;

addressl = `214 London Way\’;

run;

data one;

set one;

address = tranwrd(address1, `Way\’, `Drive\’); run;

What are the length and value of the variable ADDRESS?

A. Length is 14; value is `214 London Dri\’.

B. Length is 14; value is `214 London Way\’.

C. Length is 16; value is `214 London Drive\’.

D. Length is 200; value is `214 London Drive\’.

Correct Answer: D


Question 4:

The following SAS program is submitted:

data work.sets;

do until (prod gt 6);

prod 1;

end;

run;

What is the value of the variable PROD in the output data set?

A. 6

B. 7

C. 8

D. (missing numeric)

Correct Answer: B


Question 5:

The SAS data sets WORK.EMPLOYEE and WORK.SALARY are shown below:

WORK.EMPLOYEE WORK.SALARY fname age name salary Bruce 30 Bruce 25000 Dan 40 Bruce 35000 Dan 25000 The following SAS program is submitted: data work.empdata;

by fname; totsal salary; run;

Which one of the following statements completes the merge of the two data sets by the FNAME variable?

A. merge work.employee work.salary (fname = name);

B. merge work.employee work.salary (name = fname);

C. merge work.employee work.salary (rename = (fname = name));

D. merge work.employee work.salary (rename = (name = fname));

Correct Answer: D


Question 6:

The following SAS program is submitted:

proc sort data = work.employee;

by descending fname;

proc sort data = work.salary;

by descending fname;

data work.empdata;

merge work.employee

work.salary;

by fname;

run;

Why does the program rail to execute?

A. The SORT procedures contain invalid syntax.

B. The merged data sets are not permanent SAS data sets.

C. The RUN statement was omitted alter each or the SORT procedures.

D. The data sets were not merged in the order by which they were sorted.

Correct Answer: D


Question 7:

Given the following raw data record:

—-I—-10—I—-20—I—-30 son Travis, The following output is desired: Obs relation firstname 1 son Travis

Which SAS program correctly reads in the raw data?

A. data family ( dIm = `,\’); infile `tile specification\’; input relation $ firstname $; run;

B. options dIm = `,\’; data family; infile `file specification\’; input relation $ firstname $; run;

C. data family; infile `file specification\’ dIm = `,\’; input relation $ firstname $; run;

D. data family; infile `file specification\’; input relation $ firstname $ / dim = `,\’; run;

Correct Answer: C


Question 8:

The following SAS program is submitted:

data work.accounting;

set work.department;

length jobcode $ 12;

jobcode=\’FAl\’;

run;

The WORK.DEPARTMENT data set contains a character variable named JOBCODE with a length of 5. What is the result?

A. The length of the variable JOBCODE is 3.

B. The length of the variable JOBCODE is 5.

C. The length of the variable JOSBODE is 12.

D. The program fails to execute due to errors.

Correct Answer: B


Question 9:

Given the SAS data set PRICES:

PRICES Prodid price producttype sales returns K125 5.10 NETWORK 15 2 B132S 2.34 HARDWARE 300 10 R18KY2 1.29 SOFTWARE 25 5 3KL8BY 6.37 HARDWARE 125 15 DY65DW 5.60 HARDWARE 45 5 DGTY23 4.55 HARDWARE 67 2 The following SAS program is submitted: data hware inter cheap; set prices(keep = productype price); if producttype = `HARDWARE\’ then output hware; else if producttype = `NETWORK\’ then output inter; if price le 5.00; run; if producttype = `HARDWARE\’ then output hware; else if producttype = `NETWORK\’ then output inter; if price le 5.00; run;

How many observations does the HWARE data set contain?

A. 0

B. 2

C. 3

D. 4

Correct Answer: D


Question 10:

The following SAS program is submitted:

The program fails execution due to syntax errors. What is the cause of the syntax error?

A. The variable MONTHSALES does not exist.

B. An array cannot be referenced on a KEEP data set option.

C. The KEEP= data set option should be (KEEP = MONTHSALES).

D. The KEEP= data set option should be the statement KEEP MONTHSALES{12}.

Correct Answer: B


Question 11:

The following SAS program is submitted:

libname temp `SAS data library\’;

data work.new;

set temp.jobs;

format newdate mmddw10.;

mdate = month(newdate);

ddate = weekday(newdate);

run;

proc print data = work.new; run;

The variable NEWDATE contains the SAS date value for April 15. 2005.

What output is produced if April 15, 2005 falls on a Friday?

A. Obsnewdate mdate ddate 104/15/2005 APR 6

B. Obs newdate mdate ddate 104/15/2005 4 6

C. Obs newdate mdate ddate 104/15/2005 APR 7

D. Obs newdate mdate ddate 104/15/2005 4 7

Correct Answer: B


Question 12:

The contents of the raw data file PRODUCT are listed below:

——–10——-20——-30

24613 $25.31

The following SAS program is submitted:

data inventory;

infile \’product\’;

input idnum 5. @10 price;

run;

Which one of the following is the value of the PRICE variable?

A. 25.31

B. $25.31

C. . (missing numeric value)

D. No value is stored as the program fails to execute due to errors.

Correct Answer: C


Question 13:

The following SAS program is submitted:

data test;

set chemists;

jobcode = `Chem2\’

then description = `Senior Chemist\’;

else description = `Unknown\’;

run;

The value for the variable JOBCODE is:

JOBCODE

chem2

What is the value of the variable DESCRIPTION?

A. chem2

B. Unknown

C. Senior Chemist

D. ` ` (missing character value)

Correct Answer: B


Question 14:

The following SAS program is submitted:

data temp.x; set sasuser.y; run;

What must be submitted prior to this SAS program for the program to execute successfully?

A. A LIBNAME statement for the libref TEMP only must be submitted.

B. A LIBNAME statement for the libref SASUSER only must be submitted.

C. LIBNAME statements for the librefs TEMP and SASUSER must be submitted.

D. No LIBNAME statement needs to be submitted.

Correct Answer: A


Question 15:

The value 110700 is stored in a numeric variable named SALARY.

Which FORMAT statement displays the value as $110,700.00 in a report?

A. format salary comma11.2;

B. format salary dollar8.2;

C. format salary dollar11.2;

D. format salary comma8.2 dollar8.2;

Correct Answer: C