ICP Programs

Free Download the Most Update API-571 Brain Dumps

Attention please! Here is the shortcut to pass your Apr 10,2022 Newest API-571 pdf exam! Get yourself well prepared for the ICP Programs Newest API-571 study guide Corrosion and Materials Professional exam is really a hard job. But don’t worry! We We, provides the most update API-571 real exam questions. With We latest API-571 vce, you’ll pass the ICP Programs Hotest API-571 study guide Corrosion and Materials Professional exam in an easy way

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest API-571 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the API-571 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our API-571 dumps.We have sample questions for API-571 free dumps. You can download and check the real questions of updated API-571 dumps.

Question 1:

Hydrogen permeation or diffusion rates have been found to be minimal at pH _______ and increase at both higher and lower pH\’s.

A. 4

B. 5

C. 6

D. 7

Correct Answer: D


Question 2:

Caustic embrittlement is a form of stress corrosion cracking characterized by surface- initiated cracks that occur in piping and equipment exposed to caustic, primarily adjacent to non-PWHT welds. Which of the following materials is the most resistant to embrittlement?

A. Carbon steel

B. Nickel based alloys

C. Low alloy steels

D. 400 Series SS

Correct Answer: B


Question 3:

Corrosion of carbon steel and other alloys from their reaction with sulfur compounds in high temperature environments is called ______. The presence of hydrogen accelerates corrosion.

A. Sulfide corrosion

B. High temperature corrosion

C. H²S corrosion

D. Sulfidation

Correct Answer: D


Question 4:

What structure is 410 stainless steel?

A. Martensitic

B. Austenitic

C. Duplex

D. Ferritic

Correct Answer: A


Question 5:

Sulfide stress cracking (SSC) is defined as cracking of metal under the combined action of tensile stress and corrosion in the presence of _________ and _________.

A. Sulfur, Oxide

B. Hydrogen, water

C. H²S, Oxygen

D. Water, H²S

Correct Answer: D


Question 6:

Sulfidation is also known as ____________.

A. Sulfur corrosion

B. Sulfate corrosion

C. Sulfidic corrosion

D. None of the above

Correct Answer: C


Question 7:

__________ are the most common type of equipment susceptible to carburization in the refining industry.

A. Reactors

B. Heat exchangers

C. Heater tubes

D. Fin Fans

Correct Answer: C


Question 8:

Corrosion from oxygen in boiler feed water usually creates:

A. Uniform corrosion.

B. Isolated pitting.

C. Intergranular cracking.

D. Transgranular cracking.

E. Hard and brittle zones.

Correct Answer: B


Question 9:

In order to minimize and prevent amine SCC, PWHT all carbon steel welds in accordance with API RP _____.

A. 751

B. 912

C. 510

D. 945

Correct Answer: D


Question 10:

Increasing chromium content in the alloy improves resistance to sulfidation. However, there is little improvement with increasing chromium content until about ________ Cr.

A. 3-5

B. 5-7

C. 7-9

D. 9-12

Correct Answer: C


Question 11:

Alloys with increased amounts of _______ show improved resistance to naphthenic acid corrosion.

A. Chromium

B. Molybdenum

C. Nickel

D. Carbon

Correct Answer: B


Question 12:

In general, the resistance of carbon steel and other alloys to High temperature corrosion is determined by the ________ content of the material.

A. Molybdenum

B. Chromium

C. Carbon

D. All of the above

Correct Answer: B


Question 13:

The “L” grade of stainless steels will sensitize if exposed more than several hours above _______ or long term above _____.

A. 1200º F, 800º F

B. 1000º F, 600º F

C. 1000º F, 750º F

D. 1100º F, 800º F

Correct Answer: C


Question 14:

With CUI, corrosion rates __________ with increasing metal temperatures up to the point where the water evaporates quickly.

A. Decrease

B. Increase

C. Stay the same

D. None of the above

Correct Answer: B


Question 15:

SSC is a form of hydrogen stress cracking resulting from the absorption of atomic hydrogen that is produced by the ______ corrosion process on the metal surface.

A. HCl

B. HF

C. Sulfide

D. Wet H²S

Correct Answer: C